QUEEN SILVIA NURSING AWARD SUOMI

Sairaanhoitajien näkyvyyden parantaminen

Queen Silvia Nursing Award -stipendi on
Hänen majesteettinsa Ruotsin kuningatar Silvian tukema. Stipendin tarkoituksena on kannustaa positiivista muutosta, kasvua, innovatiivisuutta ja ammattitaitoa hoitoalalla, ja erityisesti vanhustenhoidossa. Stipendiä voivat hakea sekä työssäkäyvät sairaanhoitajat että sairaanhoitajaopiskelijat.

Stipendin perustivat Swedish Care International ja Forum For Elderly Care Ruotsissa ja Suomessa. Vuosien kuluessa stipendi on levinnyt yhteistyökumppaneiden avustuksella useaan maahan.

Miksi stipendi on olemassa?

Puute sairaanhoitajista yhdistettynä nopeasti ikääntyvään väestöön aiheuttaa valtavan paineen terveydenhuollolle. Hoitotyö, ja erityisesti vanhustenhoito ja muistisairaiden hoito, ovat ikävä kyllä yhä aliarvostettuja työtehtäviä huolimatta niiden tärkeydestä.

Queen Silvia Nursing Award tuo näkyviin luovat, uusia ideoita esittelevät sairaanhoitajat, ja kannustaa kehitykseen terveen kilpailun kautta. Tämä puolestaan auttaa vahvistamaan sairaanhoitajien koulutusta ja ammattia tukien samalla kansainvälistä hoitokapasiteettia.

Hänen majesteettinsa Ruotsin kuningatar Silvia

Queen Silvia Nursing Award perustettiin 2012 syntymäpäivälahjana Hänen majesteettinsa kuningatar Silvialle kunnianosoituksena sairaanhoitajien ja vanhustenhoidon sekä muistisairaiden hoidon huomioimisesta usean vuoden ajan.

Hänen majesteettinsa Ruotsin kuningatar Silvia on tukenut hoitoalaa ja muistisairaiden hoitoa 90-luvulta lähtien, jolloin edesmenneelle äidilleen diagnosoitiin muistisairaus.

Kuningatar Silvia on tukenut useita kohteita Ruotsissa, esimerkiksi Silviahemmet-säätiötä, joka on erikoistunut muun muassa muistisairauksiin liittyvään koulutukseen, kansainvälisiä Dementia Forum X -kokouksia ja Queen Silvia Nursing Awardia. Kuningatar Silvia oli myös vuoden 2018 Honorary Ambassador of Alzheimer’s Disease International.

Kuningatar Silvia tapaa joka vuosi Queen
Silvia Nursing Award -voittajat.

Historia

Queen Silvia Nursing Award perustetaan 2012 ja ensimmäinen voittaja julkistetaan seuraavana vuonna 23.12. – Hänen majesteettinsa Ruotsin kuningatar Silvian syntymäpäivänä. 

Stipendi laajenee myös Suomeen vuonna 2014. Swedish Care International ja Forum For Elderly Care ovat Queen Silvia Nursing Awardin johdossa Suomessa ja Ruotsissa.

Queen Silvia Nursing Award laajenee edelleen, vuonna 2016 Puolaan. Puolassa yhteistyökumppanina on Medicover Foundation, joka on osa Medicover Polandia. 

Stipendi laajenee myös Saksaan yhteistyökumppaneiden St. Anna Stift, Kroge ja Förderverein Anna Wassenberg avustuksella.

Vuonna 2020 stipendi leviää Liettuaan, jossa yhteistyökumppanina on Addere Care, ja Yhdysvaltoihin, jossa yhteistyökumppanina on University of Washington School of Nursing

Vuonna 2020 Queen Silvia Nursing Awardin teemana on koko maailman yllättäneen pandemian johdosta COVID-19-ideat ja -ratkaisut hoitotyössä. 

Vuonna 2021 stipendi laajeni Vibe Saúde avustuksella Brasiliaan, São Paulon osavaltioon. Suunnitteilla on laajeneminen uusiin maihin.

Tule mukaan

Hae nyt
Sairaanhoitaja ja sairaanhoitajaopiskelija, tartu mahdollisuuteen! Kaikki ideat ovat tervetulleita!
Ryhdy yhteistyökumppaniksi
Ryhdy stipnedin sponsoriksi tai yhteistyökumppaniksi
Hae nyt
Sairaanhoitaja ja sairaanhoitajaopiskelija, tartu mahdollisuuteen! Kaikki ideat ovat tervetulleita!
Ryhdy yhteistyökumppaniksi
Ryhdy stipnedin sponsoriksi tai yhteistyökumppaniksi

Kysymyksiä? Ota yhteyttä

Jos mieleesi tulee kysymyksiä tai ehdotuksia, otathan meihin yhteyttä. Vastaamme mahdollisimman nopeasti.
Kiitos! Lomake on lähetetty onnistuneesti.
Hups, jotain meni pieleen.