QUEEN SILVIA NURSING AWARD SUOMI

Ansaittua arvostusta ja näkyvyyttä sairaanhoitajille

Queen Silvia Nursing Award on
sairaanhoitajille ja
sairaanhoitajaopiskelijoille tarkoitettu kilpailu. Kilpailua tukee Hänen majesteettinsa Ruotsin kuningatar Silvia. Voit lukea lisää aikaisemmin voittaneista hakemuksista e-kirjastamme. Hakuaika vuodelle2021 on nyt päättynyt. Voittajat lmoiteetaan 23 Joulukuuta.

Teema 2021:
Ideat, jotka parantavat vanhustenhoitoa ja muistisairaiden hoitoa.
Hakuaika:
1.9. - 1.11.2021

Voittaja saa

6 000 euron rahapalkinnon
Diplomin Hänen majesteettinsa Ruotsin
kuningatar Silvialta
Räätälöidyn harjoittelujakson
Verkostoitua kansainvälisesti
Osallistua juhlatilaisuuteen Tukholmassa

Näkyvyyttä sairaanhoitajille ja heidän innovatiivisille ideoilleen

Tehtävämme on kannustaa sairaanhoitajia ja sairaanhoitajaopiskelijoita Suomessa ideoimaan rohkeasti ja keksimään ratkaisuja, jotka voisivat tuoda apua vanhustenhoidon ja muistisairaiden hoidon haasteisiin.

Tuemme ja kannustamme. Suomessa olemme 2015-2020 vastaanottaneet

600

ideaa

550

osallistujalta

Saamme tukea Hänen majesteettinsa Ruotsin kuningatar Silvialta

“Vakaa näkemykseni on, että hoitotyön laatu tulevaisuudessa voidaan varmistaa innostamalla tulevia sairaanhoitajia olemaan luovia, päättäväisiä ja innokkaita.”

Hänen majesteettinsa Ruotsin kuningatar Silvia

Paikallisia tukijoitamme ovat:

Viime vuoden voittajat:

Kriisiapupalvelu Terveydenhoullon Ammattilaisille

Perustimme huhtikuussa 2020 terveydenhuollon ammattilaisille kohdennetun kriisiapupalvelun koronapandemian

aiheuttamaa henkisen tuen tarvetta vastaamaan. Huhtikuun aikana rakensimme sivuston, rekrytoimme ammattiauttajat (kriisiavun ammattilaiset, joilla on erityisosaaminen akuuttihoitotyön haasteisiin), rakensimme ajanvarausjärjestelmän ja asiakkaamme löysivät meidät heti laajan kansallisen jäsenistömme ja sosiaalisen median seuraajistomme avulla.

Olemme koronapandemian aikana järjestäneet useita kymmeniä tietoturvallisia videokeskustelutapaamisia henkisesti ja fyysisesti väsyneille terveydenhuollon ammattilaisille. Meille tulee jatkuvasti lisää asiakkaita ympäri Suomea ja palaute on ollut todella hyvää.

Palvelu tukee henkistä jaksamista terveydenhuoltotyössä koronaepidemian aikana ja sen jälkeen, kun hoitojonot ovat pitkät ja terveydenhuollon yksiköihin ja ammattilaisiin kohdistuvat paineet suuret. Iäkkäitä palvelumme hyödyntää välillisesti tukemalla henkisesti rasittuneita terveydenhuollon ammattilaisia työssään.

Inka Häkkinen
Kymsoten sairaanhoitaja
voittaja
, 
2020

Interaktiivinen muistikirja ikääntyneelle

Ideani oli hyödyntää olemassa olevaa äänimuistikirjaa ja mukauttaa se ikääntyneiden ja muistisairaiden vanhusten tarpeisiin.

Keksin tämän idean työskennellessäni kehitysvammaisten kanssa. Työpaikalla oli yksi erityinen potilas, joka käytti äänikirjaa sähköisenä päiväkirjana, joka auttoi häntä kommunikoimaan muiden kanssa. Pystyin tallentamaan tietoja hänen päivästään tietokoneelle ja tarkastelemaan mitä hän teki, mitä hän söi ja kuinka hänen kuntoutus- tai harjoittelupäivänsä sujui. Sitten päiväkirja jaettiin hänen perheelleen, jotta he voisivat seurata potilaan kuntoutuskehitystä.

Ajattelin, että jos tämä laite voitaisiin mukauttaa vanhusten ja dementiapotilaiden tarpeisiin, se voisi auttaa heitä paljon. Hoitajat ja potilaan läheiset voisivat käyttää sitä muistojen herättämiseen menneisyydestä. Ajattelin, että tämä laite voisi kalibroida uudelleen kappaleita, runoja, tarinoita ja viestejä perheenjäseniltä ja ystäviltä. Se voisi muistuttaa myös muista asioista, kuten päivämääristä, kellonajoista, vuodenajoista ja paikoista.

Minua inspiroi esittämään tämän idean oman henkilökohtaisen kokemukseni vuoksi. Isoäitini rakastaa musiikkia. Hänen suosikkikappaleensa on “My Heart will Go On” Celine Dionilta, ja hän itkee aina, kun kuulee sen. Jos voimme käyttää äänen voimaa ikääntyneiden ja dementiaa sairastavien ihmisten rauhoittamiseen, tämä voi todella auttaa kaikessa ahdistuksessa, jota he saattavat kokea.

Minulla on aiemmin ollut useita ideoita vanhusten ja dementian hoidosta, ja olen jopa ajatellut hakea Suomen Queen Silvia Nursing Award-stipendiä muutama vuosi sitten. En ajatellut, että ideoni olivat tarpeeksi hyviä pääsemään läpi. Mutta tänä vuonna ajattelin todella: “Miksi ei?” Voisin ainakin yrittää nähdä, mitä tapahtuu.

Olin niin iloinen ja yllättynyt saadessani tietää, että olin voittaja.

Janina Viitasaari
Metropolian ammattikorkeakouluun
voittaja
, 
2019

Mieleke-huone muistisairaille

Idea on hänen omin sanoin: muistisairaille oma huone/tila yksikössä, joka on täytetty turvallisin materiaalein ja tavaroin, joita muistisairaat saavat kuljetella sekä järjestellä oman mielensä mukaan ja näin pystyttäisiin tarjoamaan asukkaan ehdoilla olevaa aktiviteettiä ja mielekästä virikettä päiviin.

Tuomaristo katsoi Maijun vuoden stipendiaatiksi seuraavalla perustelulla: ”Tuomaristo haluaa valinnallaan kannustaa luoviin ideoihin jotka muuttavat vakiintuneita toimintatapoja. Edellisten vuosien tekniset ratkaisut vanhustyön ja dementiahoidon kehittämisessä saavat tänä vuonna rinnalleen yksinkertaisuudessaan nerokkaan idean. Idea tukee kunnioittavalla tavalla muistisairaan henkilön itsemääräämisoikeutta ja oikeutta mielekkääseen tekemiseen. Idean nimi on ”Mieleke” ja idea syntyi Maijun harjoittelujaksolla siitä kokemuksesta, että muistisairaiden henkilöiden toimintaa usein rajoitetaan. Tuomariston mielestä Maijun idea on hyvin ajankohtainen ja erottuu edukseen pohjautuen positiiviseen psykologiaan ja ihmislähtöisyyteen. Idea on toteuttamiskelpoinen niin pienissä kuin suurissa yksiköissä, eikä siihen vaadita suuria investointeja tai pitkää kehitystyötä”

”Mikä olisikaan ihanampaa muistisairaasta, kun löytää yksi avoin ovi, johon saisi luvan kanssa mennä hääräilemään turvallisten materiaalien kanssa? Joten ideani on muistisairaille oma huone/tila yksikössä, joka on täytetty turvallisin materiaalein ja tavaroin, joita muistisairaat saavat kuljetella sekä järjestellä oman mielensä mukaan ja näin pystyttäisiin tarjoamaan asukkaan ehdoilla olevaa aktiviteettiä ja mielekästä virikettä päiviin. ” – Maiju Björkqvist

Maiju Björkqvist
Vaasan Ammattikorkeakoulua
voittaja
, 
2018

Osallistuminen

Hae nyt
Sairaanhoitaja ja sairaanhoitajaopiskelija, tartu mahdollisuuteen! Kaikki ideat ovat tervetulleita!
Yhteistyökumppaneille
Haluatko ryhtyä sponsoriksi tai yhteistyökumppaniksi
Hae nyt
Sairaanhoitaja ja sairaanhoitajaopiskelija, tartu mahdollisuuteen! Kaikki ideat ovat tervetulleita!
Yhteistyökumppaneille
Haluatko ryhtyä sponsoriksi tai yhteistyökumppaniksi

Uusimmat päivitykset

Seuraa meitä
Seuraa meitä

Kysymyksiä? Ota yhteyttä

Jos mieleesi tulee kysymyksiä tai ehdotuksia, otathan meihin yhteyttä. Vastaamme mahdollisimman nopeasti.
Kiitos! Lomake on lähetetty onnistuneesti.
Hups, jotain meni pieleen.